Çevre Tasarımı Yüksek Lisans Programı (Tezli)

Çevre Tasarımı Yüksek Lisans Programında, Mimarlık, İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Peyzaj, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri gibi fiziksel planlama alanlarında lisans düzeyinde eğitim almış olan mezunların, iç mekan düzenleme, mobilya tasarımı gibi konularda çevresel ve kültürel bağlamda verilen eğitim ile deneyim kazanmaları  amaçlanmaktadır.

Yeterli teknik ve estetik çözümler üretebilen, gerekli mesleki bilgilerle donatılmış, kaliteyi ön planda tutan, tasarım ve uygulamada dünya standartlarında bir eğitim vermeyi amaç edinen, güncel teknolojileri kullanabilen, özgüvene sahip iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlayan,  yeni gelişmelere açık ve dünya ile bütünleşen,  bir yüksek lisans eğitim sistemi hedeflenmektedir.

Tezli Program: 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

• Çevre Tasarımı  Program dili Türkçe’dir.
  • Program, tezli yüksek lisans programıdır.
  • Çevre Tasarımı  Programı  120 AKTS'dir
  • İlgili Anabilim Dalı'ndan mezun olmayan öğrenciler için, 2 dönem süresince,  içeriği  Anabilim Dalı tarafından belirlenen  bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • ALES sınavına  girip, SAYISAL  puan grubundan minimum 55 puan almış olmak,

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Ana Bilim dalında yüksek lisans programının amacı; öğrencilere iç mimarlık ve  interdisipliner alanlarda bağımsız araştırma yapma,  ve bilimsel olayları derinlemesine bir bakış açısı ile irdeleme, sorgulama ve yeni sentezlere ulaşma  becerisi kazandırmaktır. Akademik araştırma kültürüne sahip yüksek iç mimar ve yüksek çevre tasarımcıları yetiştirmek için kuram- uygulama- araştırma  temelinde, ulusal ve uluslararası ölçekte güncel sorunlar ve gereksinimlerle ilgili alanlarda bilgiye erişme, değerlendirme, yorumlama ve öneri geliştirme konusunda yetkinlik kazandırabilecek bir  eğitim programı oluşturulmuştur.

Prof. Dr. Gülay USTA
Anabilim Dalı Başkanı