Yönetim Ekonomisi Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz)

Küresel rekabetin her geçen gün yoğunlaşarak arttığı koşullarda firmaların; sosyo-ekonomik değişim ve gelişmeleri, zamanında ve doğru bir biçimde görüp analiz edecek ve analiz sonuçlarını rekabet avantajına dönüştürebilecek yönetici adaylarına ihtiyacı artmaktadır. Yönetim Ekonomisi Yüksek Lisans Programı, işletme yönetiminde ekonomik olay ve kararların etkilerini güçlü biçimde analiz edebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaç olarak edinmiştir.

Yönetim Ekonomisi Yüksek Lisans Tezli Program:  4 Yarıyıldır

Yönetim Ekonomisi Yüksek Lisans Tezsiz Program: 3 Yarıyıldır

• Tezli 21,  tezsiz program 30 kredi / saattir.
  • Program dili Türkçe’dir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak Tezli Programda “Yüksek Lisans Tezi”, Tezsiz Programda “Dönem Projesi” hazırlamak zorundadır.
  • Tüm programlar için ALES, not ortalaması ve mülakat ile değerlendirme yapılacaktır.
  • Dersler 18.00 - 22.00  saatleri arasında yapılacaktır.

Program Açılma Dönemleri: Program kayıtları Güz ve Bahar yarıyılında yapılmaktadır.

Doç. Dr. Deniz Dilara DereliDeğerli Lisansüstü Öğrenci Adayları, İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı olarak lisansüstü öğretimde dört farklı program ile araştırmacılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Programlarımız; Yönetim Ekonomisi (Tezli ve Tezsiz), Para ve Sermaye Piyasaları (Tezli ve Tezsiz), Üretim Ekonomisi (Tezsiz)ve İngilizce Uluslararası Ekonomi ve Finans (Tezli ve Tezsiz). İktisat Anabilim Dalı olarak teorik bilgi birikiminin pratik uygulama örnekleri ile beslendiği bir öğretim felsefesine sahibiz. Programa katılacak adayların güçlü akademik hedeflere sahip olması ve araştırıcı, sorgulayıcı özellikler taşımasını önemli görmekteyiz. Günümüz rekabet koşullarında lisansüstü öğrenimin bir zorunluluk haline gelmesi bu konudaki alternatiflerin de çeşitlenmesine neden olmaktadır. Anabilim Dalı olarak güncel ders içerikleri ve dinamik bir kadro ile karşınızdayız.

İktisat Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Deniz Dilara Dereli

• ALES Belgesi fotokopisi, (ALES belgesi Tezsiz Programlarda aranmaz)

Tezli Program