Mühendislik Yönetimi (Türkçe / İngilizce) Yüksek Lisans Programı (Tezli)

Mühendislik multi-disipliner bir alan olarak gelişmekte ve bir çok noktada yönetim ile kesişmektedir. Mühendislik Yönetimi Programı'nın amacı, Mühendislik Yönetimi alanında güncel konularda öğrencinin bilgi birikimini ve akademik araştırma tecrübesini artırmak, Mühendislik Yönetimi dalında uzmanlaşmasını sağlamaktır. Program boyunca öğrenciler, farklı sektörlerde karşılaşacakları mühendislik yönetimi problemlerine bilimsel çözüm üretme, süreç ve sistem iyileştirme yetkinliklerini geliştirme imkanı bulacaklardır.

Tezli Program: 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

• Mühendislik Yönetimi alanında Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı Yüksek Lisans Programı mevcuttur.
  • Program, tezli yüksek lisans programıdır.
  • Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans Programı, toplam 129 AKTS'dir
  • İlgili Anabilim Dalı'ndan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Mühendislik Yönetimi İngilizce Tezli Programına başvuru için; Mühendislik Bölümü lisans mezunu olmak ve ALES-Sayısal puan türünden en az 60, YDS'den en az 70 puan almaları gerekmektedir.
  • Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Mühendislik Yönetimi Türkçe Tezli Programına başvuru için; Mühendislik Bölümü lisans mezunu olmak ve ALES-Sayısal puan türünden en az 60 puan almaları gerekmektedir.

Mühendislik Yönetimi, farklı mühendislik alanlarını, yönetimle ortak paydada buluşturan, disiplinler-arası bir daldır. Modern endüstride karşılaşılan problemlerin çözümleri ve iyileştirmeler, ayrıca çağın ötesine geçmemizi sağlayan innovasyonlar, mühendislik alanlarının ortak çalışması ve etkili yönetimi sayesinde mümkün olmaktadır. Problem çözümü ve sistem iyileştirmelerine bütünsel ve bilimsel yaklaşımlar üzerine kurulu olan Endüstri Mühendisliği, bu açıdan Mühendislik Yönetimi programının temelini oluşturmaktadır.

Mühendislik Yönetimi programı, günümüzün ve yakın geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, farklı sektörlere ve araştırma alanlarına yönelik derslerden oluşturulmuştur. Farklı mühendislik dallarından öğrencilerin bir araya gelmesinin de zenginleştireceği bu programda, mühendislik fonksiyonunun etkili ve etkin yönetimi konusunda öğrencinin birikimine katkı sağlanacaktır. Ayrıca teorik derslerde öğrenilenler, tez çalışmalarıyla araştırmaya dönüştürülecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep GERGİN

Türkçe Program
İngilizce Program

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep GERGİN