Radyo, Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans Programı

Radyo, Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans Programı “lisans” derecesini tamamlamış tüm adaylara açıktır. İletişim, Radyo, Televizyon ve Sinema alanlarında ve bu alanlarla ilişkili diğer disiplinlere uzanan bir yelpazede kuram ve uygulamayı birleştiren bir yaklaşımla “yüksek lisans” derecesini kazandırmayı hedefleyen bir program amaçlanmaktadır. Sanat ve Tasarım Fakültesi lisansüstü eğitiminde yaklaşık 15 yıllık bir tecrübeye sahiptir. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümüne yakın bir disiplin olan İletişim Tasarımı Yüksek Lisans günümüze dek çok sayıda mezun vermiştir. Bu mezunlardan önemli bir kısmı akademik alanda önemli görevlerde bulunmaktadır. Nitelikli öğretim elemanı ihtiyacı günümüzde giderek önem kazanmaktadır.

Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı bir CILECT (Dünya Sinema Okulları Birliği) üyesidir. Bu bağlamda üye sinema okullarının lisansüstü eğitime ağırlık vermeleri CILECT’ın öncelikleri arasında yer almaktadır. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü kadrosunda ve Sanat ve Tasarım Fakültesindeki yakın disiplindeki öğretim üyeleri ile Radyo, Televizyon ve Sinema sektörünü çeşitli alanlarında görev alacak profesyonelleri ve geleceğin akademisyenlerini yetiştirmeyi de hedeflemektedir.

Tezli Program: 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

• Radyo, Televizyon ve Sinema Program dili Türkçe’dir.
  • Program, tezli yüksek lisans programıdır.
  • Radyo, Televizyon ve Sinema Program, toplam 120 AKTS'dir
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • ALES sınavına  girip, SAYISAL ya da SÖZEL AĞIRLIKLI  puan grubundan minimum 55 puan almış olmak,

Radyo, Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans Programı (Tezli) Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Programı, lisans derecesini tamamlamış tüm adaylara açıktır. İletişim, sinema ve televizyon alanlarında ve bu alanlarla ilişkili diğer disiplinlere uzanan bir yelpazede kuram ve uygulamayı birleştiren bir yaklaşımla “yüksek lisans” derecesini kazandırmayı hedefleyen bir program amaçlanmaktadır. Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı bir CILECT (Dünya Sinema Okulları Birliği) üyesidir. Bu bağlamda üye sinema okullarının lisansüstü eğitime ağırlık vermeleri CILECT’ın öncelikleri arasında yer almaktadır. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü kadrosunda ve Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yakın disiplindeki öğretim üyeleri ile Radyo, Televizyon ve Sinema sektörünün çeşitli alanlarında görev alacak profesyonelleri ve geleceğin akademisyenlerini yetiştirmeyi de hedeflemektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Perihan TAŞ ÖZ
Bölüm Başkanı