Rejisörlük Yüksek Lisans Programı (Tezli)

Rejisörlük Yüksek Lisans Programı; Tiyatro, Sinema-TV ve Sanat Yönetimi programından mezun öğrencilere, kendi dallarında yüksek lisans yapma olanağı kazandırmaktadır. Ayrıca çeşitli sosyal bilimler lisans programlarından mezun olup, özel ve kamu tiyatrolarında; ilk, orta, lise ve çeşitli eğitim programlarında, üniversitelerin tiyatro kulüplerinde rejisör olarak çalışmayı düşünen kişilere uzmanlık kazandırmak amacı ile hazırlanmıştır.

Tezli Program : 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

• Rejisörlük Program dili Türkçe’dir.
  • Program, toplam 28 kredi / saattir.
  • Rejisörlük Programı tezli yüksek lisans programıdır.
  • İlgili Anabilim Dalı'ndan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • Program hafta içi gündüz saatlerinde yürütülür.
  • Herhangi bir lisans programından mezun olmak,
  • ALES'e geçtiğimiz beş yıl içinde girip, herhangi bir puan grubundan minimum 55 puan almış olmak,
  • Tüm programlar için Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı, Bilimsel Değerleme ve Mülakat yapılacaktır.

Sanat Yönetimi Bölümü Anabilim  Dalı, ürünün kültürel değerini anlayarak tanımlayabilecek, öncelikle sanatı spekülatif piyasa/ para ilişkilerinden koruyabilecek birikim ve duyarlılıkta sanat yöneticileri yetiştirme ilkesini benimsemiştir. Bir sanat yöneticisi, sanata entelektüel ve aynı zamanda ekonomik anlamda gerçek değerini kazandırabilecek nitelikte olmalıdır.

Sanatın değerini bilen bireyler olarak eğitim sürelerinin sonunda öğrenciler, sanat yönetimi öğrencisi olmanın ayrıcalığını hissederek mezun olmaktadırlar.

Hepsinin ötesinde bu bölüm, öğrencilerinin “gerçek sanat” la dolu bireyler olmasını sağlamaktadır. Ve “gerçek sanat”, bireyi bağımsız kılar.

Doç. Dr. Reyhan Uludağ Eraslan
Sanat Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı