İletişim ve Tasarımı Yüksek Lisans Programı (Tezli)

İletişim ve Tasarımı Yüksek Lisans programıyla iletişim sürecindeki görüntü göstergelerin bilimsel yöntemlerle çözümlenmesi ve sinema, televizyon, tasarım, fotoğraf çalışmalarıyla ilgili kuram ve uygulamaya yönelik çalışmaların irdelenmesi amaçlanmaktadır. İletişim ve Tasarımı çalışmaları (film çalışmaları, grafik tasarımı, fotoğraf, canlandırma sineması, oyunculuk gibi) ya da bu çalışmaları tamamlayıcı alanlarla ilgili lisans (fakülte) mezunları için tasarlanmıştır.

Tezli Program : 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

• Program dili Türkçe’dir.
  • İlgili Anabilim Dalı'ndan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir.
  • Program, ilk iki yarıyıl için, her yarıyılda 2 zorunlu ve 4 seçimlik ders olmak üzere toplam 12 ders, 21 kredi ve 4 yarıyıldır sürelidir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • Program hafta içi yürütülür

Sevgili Öğrenciler,

İletişim ve Tasarımı Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimi sunduğu modüler yapı sayesinde çalışmak istediğiniz konularda eğitim almanızı sağlayacak bir yapıda tasarlanmıştır. Bu amaçla zorunlu ve seçmeli derslerin kuramsal ve uygulama temelli yapılarda olmasına büyük önem verilmiştir. Farklı disiplinlere ait seçmeli derslerle öğrencilerin ilgi alanlarına göre eğitim alma istekleri giderilmeye çalışılmıştır.

Bu eğitimle birlikte mesleklerinizde ileriye doğru atacağınız adımların daha sağlam olmasını sağlayabileceğininiz gibi aynı zamanda akademik çalışmalarınızda da ilerlemenizi sağlam temeller üzerine inşa edebileceksiniz.

İletişim ve Tasarımı Yüksek Lisans programıyla iletişim sürecindeki görüntü göstergelerin bilimsel yöntemlerle çözümlenmesi, sinema, televizyon, tasarım ve fotoğraf çalışmalarıyla ilgili kuram ve uygulamaya yönelik çalışmaların irdelenmesi amaçlanmaktadır.

Hepinize şimdiden başarılar diliyorum.

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep KOÇER

İletişim ve Tasarımı Anasanat Dalı Kalite Komisyonu