YENİ MEDYA VE İLETİŞİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ)

Yeni Medya ve İletişim Yüksek Lisans Programı; yeni medya alanına ilişkin temel kuramsal yaklaşımların, güncel araştırmaların ele alındığı, yeni medya alanında uzmanlaşma olanağı sağlayan bir programıdır. Yeni Medya ve İletişim Yüksek Lisans Programı’nın farklı disiplinlerle iç içe geçmiş yapısı, alanda çeşitli bakış açılarını yansıtan yenilikçi akademik çalışmaların üretilmesine olanak sağlamaktadır. İletişim alanındaki teknoloji temelli güncel konuların çeşitli yönleriyle ele alındığı program çerçevesinde; yeni medya alanının toplumların üzerindeki etkilerini analiz edebilen, gündemdeki gelişmeleri izleyen ve bu gelişmelerin teknoloji, sanat, medya, ekonomi, politika gibi diğer disiplinlerle ilişkisini kurabilen, analitik düşünebilen çok yönlü bireylerin alana kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda oluşturulan öğretim programında zorunlu derslere ek olarak farklı disiplinlerle ilişkili seçmeli dersler aracılığıyla öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda akademik gelişimlerine katkı sağlanmakta ve öğrencilere çok yönlü bir bakış açısı kazanma fırsatı sunulmaktadır. 

 

Süre

Tezli Program: 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

  • Program dili Türkçe’dir.
  • Program tezli yüksek lisans programıdır. 
  • Program, toplam 120 AKTS'dir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için program kapsamındaki ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • ALES Sözel Alan puan türünden minimum 55 puan almış olmak gerekmektedir.

Program Açılma Dönemleri

Program başvuruları her eğitim döneminin Güz ve Bahar yarıyıllarında olmak üzere yılda iki kez yapılmaktadır.
 

Yeni Medya ve İletişim Yüksek Lisans Programı, iletişim alanında yenilikçi bir bakış açısı ile çeşitli konu başlıkları, çalışma alanları üzerine oluşturduğu müfredatıyla güncel yüksek lisans programları arasında yer almaktadır. Teknoloji alanında meydana gelen gelişmelerle birlikte toplumlarda köklü değişimlerin oluşması yeni medya alanına olan ilgiyi artırmıştır. Çağımızda çeşitli yeni medya ortamlarının; sosyal, ekonomik, siyasal yaşamda ve iletişim alanında etkileri güçlü bir biçimde hissedilmektedir. Yeni medya alanının bireylerin yaşamında en yalın iletişim biçimlerinden daha karmaşık süreçlere kadar kapsamlı bir etkisi ve önemi bulunmaktadır. Yeni medya alanının söz konusu etkisinin anlaşılması, gerek akademik çalışmalar gerek profesyonel iş yaşamı için yakın gelecekte alanla ilgili gerçekleşebilecek gelişmelerin öngörülmesini ve takip edilmesini zorunlu kılmıştır. Tüm bu güncel gelişmeler doğrultusunda oluşturulan Yeni Medya ve İletişim Yüksek Lisans Programı; öğrencilerin yeni medya alanındaki kuramsal yaklaşımlara, araştırmalara, uygulamalara yönelik kapsamlı ve eleştirel bir yaklaşım geliştirilebilmesine olanak tanıyacak biçimde kurgulanmış bir programdır. Yeni Medya ve İletişim Yüksek Lisans Programı’nda, dijitalleşmenin yarattığı etkiler iletişim çatısı altındaki farklı disiplinlerle ilişkisi bağlamında ele alınmaktadır. Yeni iletişim teknolojileri ile birlikte yaşanan dijital dönüşüm yarattığı yeni dünya düzeni ile her geçen gün bu alanda gerçekleştirilen akademik çalışmalar artmaktadır. Yeni Medya ve İletişim Yüksek Lisans Programı’nda öğrenciler kazanacakları analitik bakış açısıyla hem bu alandaki akademik çalışmalara hem de profesyonel kariyerlerine katkı sağlayabileceklerdir.

Dijitalleşmenin toplumlar, yaşam ve iletişim alanı üzerindeki etkilerinin çok yönlü olarak ele alındığı programda; Yeni Medya Kuramları, Yeni Medya Teknolojileri, Araştırma Yöntemleri, Seminer gibi zorunlu derslerin yanı sıra Yapay Zeka ve Güncel Tartışmalar, Sosyal Medya, Dijital Ekonomi, Nesnelerin İnterneti, Dijital Reklamcılık, Sesli Kültür ve Podcast Pazarlaması, Yeni Medya ve Sanat ve benzeri alanla ilişkili seçmeli derslerle günümüzün gereksinimleri doğrultusunda öğrencilerin kariyerlerine destek olunması hedeflenmektedir. Bu programla yeni iletişim teknolojilerinin etkilerini çok yönlü olarak kavrayabilecek ve analiz edebilecek, bilimsel bir bakış açısı ile gerçekleştireceği özgün akademik çalışmalarla bilime katkı sağlayacak bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.  


Prof. Dr. Öykü Ezgi Yıldız Balaban
Anabilim Dalı Başkanı

Hemen Başvur

TÜM PROGRAMLARA BAŞVURU İÇİN GENEL KOŞULLAR

Adayların başvuru sırasında, 

  • Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin fotokopisi,
  • Transkript fotokopisi,
  • ALES Belgesi fotokopisi,
  • Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar için),
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Doktora Programları için Yabancı Dil belgesinin fotokopisi,


Kesin kayıt sırasında,

 

  • Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti,
  • Transkript onaylı sureti,
  • ALES Belgesi, (Çıktının Enstitüde alınması)
  • Askerlik Durum Belgesinin aslı (Erkek adaylar için),
  • 6 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Doktora Programları için Yabancı Dil belgesi, (Çıktının Enstitüde alınması)
  • Öğrenim Ücretinin ilk taksidi,
     
Radyo, Televizyon ve Sinema Anasanat Dalı Kalite Komisyonu
Prof. Dr. Öykü Ezgi Yıldız Balaban Komisyon Başkanı
Prof. Dr. Okan Ormanlı Üye
Prof. Dr. Sevda Deneçli Üye
Doç. Dr. Nurhan Yel Üye
Doç. Dr. Ceren Bilgici  Üye
Dr. Öğr. Üyesi Özge Özkök Şişman Üye
Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Öykü Ezgi Yıldız Balaban
  (+90 212) 498 41 36
  e.yildiz@iku.edu.tr

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/18/2024 - 15:36