Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Çevrimiçi Bilim Sınavları Ve Mülakat Değerlendirmelerine Katılmak İçin İzlenmesi Gereken Prosedür

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN İKÜ-CATS PLATFORMUNDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ÇEVRİMİÇİ BİLİM SINAVLARI VE MÜLAKAT DEĞERLENDİRMELERİNE KATILMAK İÇİN İZLENMESİ GEREKEN PROSEDÜR

Çevrimiçi Bilim Sınavları ve Mülakat Değerlendirmeleri Üniversitemizin İKÜ-CATS platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu değerlendirmelere katılabilmek için izlenmesi gereken prosedür aşağıdaki şekilde olacaktır.

1.    İKÜ-CATS platformuna https://cats.iku.edu.tr adresli sayfadan kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız.
(Yüksek Lisans ve Doktora programlarımıza başvuran öğrenci adaylarımız, kendilerine iletilen kullanıcı adı (başvuru sırasında beyan ettiğiniz eposta adresiniz) ve şifre ile CATS platformuna giriş yapar.)

Örnek:
Kullanıcı Adı: user1@iku.edu.tr
Şifre               :**********
 

cats
2.    Platforma giriş yaptığınızda sayfanın üst kısmında İKÜ-Lisansüstü-DOKTORA ve İKÜ-Lisansüstü-Y. LİSANS sekmeleri görülür. Yüksek Lisans veya Doktora ile ilgili sekmelerden başvurunuz ile ilgili olan sekmeye tıklayınız. 

cats

I-    İKÜ-Lisansüstü-Y. LİSANS sekmesine giriş yaptıysanız:


A-    Bilim Sınavına Kısa Sınav ve Testler Aracıyla Katılmak için:
Giriş yaptığınız sayfa aşağıdaki şekilde görüntülenecektir. 

cats


İlgili Anabilim/Anasanat Dalı tarafından size yapılan duyuruda süreli bir sınav alacağınız belirtildiyse;


1-    Sayfanın sol tarafında Kısa Sınav ve Testler aracına tıklayarak sınav alanına gidiniz.

cats


2-    Başvurduğunuz programın sınavına tıklayarak sınava giriş yapınız.

cats

3.    “SINAVA BAŞLA”ya tıkladıktan sonra soruları cevaplamaya başlayabilirsiniz.

cats

4.    Her sorunun sonunda, cevaplarınızın kaydolması için “Kaydet” butonuna tıklayınız. Ardından, bir sonraki soruya geçiniz ve bunu her soru sonunda uygulayınız. Cevapladığınız son sorunun ardından “NOTLANDIRILMAK ÜZERE GÖNDER” e tıklayarak sınavınızı tamamlayınız. Aksi takdirde cevaplarınız kaydedilmeyecek ve notlandırılamayacaktır. 

cats

5.    Dosya Yükleme tipindeki sorular için hazırladığınız cevap dosyasını “Gözat” yardımı ile seçip, “Yükle” ye tıklayarak, sisteme yükledikten sonra bir sonraki soruya “Kaydet” butonuna tıklayarak geçiniz. Cevapladığınız son sorunun ardından “NOTLANDIRILMAK ÜZERE GÖNDER” e tıklayarak sınavınızı tamamlayınız. Aksi takdirde cevaplarınız kaydedilmeyecek ve notlandırılamayacaktır.

cats

B-    Bilim Sınavına Ödevler Aracıyla Katılmak için:

İlgili Anabilim/Anasanat Dalı tarafından size yapılan duyuruda süreli bir ödev alacağınız belirtildiyse;

Giriş yaptığınız sayfa aşağıdaki şekilde görüntülenecektir. İlgili Anabilim/Anasanat Dalı tarafından size yapılan duyuruda süreli bir ödev alacağınız belirtildiyse;

1-    Sayfanın sol tarafında Ödevler aracına tıklayarak ödev alanına gidiniz.

cats


2-    Başvurduğunuz programın ödevine tıklayarak sınava giriş yapınız.

cats


3-    Ödev olarak yükleyeceğiniz dosyayı sisteme yükleyerek veya isteniyorsa text alanına yazarak ödevi gönderiniz.

cats


C.    Mülakata Meetings Aracıyla Katılmak için:

Giriş yaptığınız sayfa aşağıdaki şekilde görüntülenecektir. İlgili Anabilim/Anasanat Dalı tarafından size yapılan duyuruda ilan edilen tarih ve saatte çevrimiçi mülakata katılmak için;

1-    Sayfanın sol tarafında Meetings aracına tıklayarak ilgili alana gidiniz.

cats

2-    Başvurduğunuz programın Mülakat odasının adına tıklayarak mülakat odasına aşağıdaki adımları takip ederek giriş yapınız.

cats

cats

cats

cats

II-    İKÜ-Lisansüstü-DOKTORA sekmesine giriş yaptıysanız:

Giriş yaptığınız sayfa aşağıdaki şekilde görüntülenecektir. 

cats


Başvuru yaptığınız Anabilim/Anasanat Dalı’nın duyuruları ve bilgilendirmeleri doğrultusunda, ilan edilen tarih ve saatlerde çevrimiçi Mülakat ve Bilim Sınavına katılmak için izlemeniz gereken prosedürler “I-İKÜ-Lisansüstü-Y.Lisans sekmesine giriş yaptıysanız” kısmında açıklandığı şekilde olacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Sınavlara zamanında katılıp yukarıda belirtilen tüm adımlarla birlikte değerlendirme prosedürleriyle ilgili yapılan tüm açıklama ve duyuruları takip etmek aday öğrencilerimizin sorumluluğundadır.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 09/29/2020 - 11:07