Sanat Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli)

Sanat Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nın amacı, plastik ve fonetik sanatlar programlarından mezun ya da işletme, iktisat gibi yönetime dönük üniversite mezunlarını sanatsal değerlendirme, sanat yönetimi, gösteri tasarımı, konularında uzman, yaratıcı, üretici ve ayrıca gösteri sanatlarının evrensel boyutunu betimleyebilme, algılayabilme yetisiyle donanmış sanat yöneticileri yetiştirmektir.

Tezli Program:  4 Yarıyıldır

• Program dili Türkçe’dir.
  • Program, toplam 28 kredi / saattir.
  • Program tezli yüksek lisans programıdır.
  • İlgili Anabilim Dalı'ndan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir.
  • Öğrenciler mezun olabilmek için normal ders yüküne ek olarak “Yüksek Lisans Tezi” hazırlamak zorundadır.
  • Program hafta içi gündüz saatlerinde yürütülür.
  • Herhangi bir lisans programından mezun olmak, ALES'e geçtiğimiz beş yıl içinde girip, herhangi bir puan grubundan minimum 55 puan almış olmak, Tüm programlar için Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı, Bilimsel Değerleme ve Mülakat yapılacaktır.

Program Açılma Dönemleri: Program kayıtları Güz ve Bahar yarıyılında yapılmaktadır.

Sanat Yönetimi Programı, sanat ürününün kültürel değerini tanımlayabilecek ve öncelikle sanatı spekülatif piyasa/ para ilişkilerinden koruyabilecek birikim ve duyarlılıkta akademik çalışmalar üzerine yoğunlaşma ilkesini benimsemiştir. Bu doğrultuda, sanatı iyi bilen, sanat üzerine sürekli okumalar yapan, güncel etkinlik ve olayları yakından takip eden sanat yöneticilerinin bilimsel çalışmalarıyla alana katkı sağlamaları hedeflenmektedir. Sanatı; dünyayı daha iyi, daha yaşanabilir bir yere dönüştürebilecek bir güç olarak değerlendiren ve bu doğrultuda yönetecek sanat yöneticilerinin İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi yüksek lisans programında verimli çalışmalar yapacağına inanıyoruz.

Doç. Dr. Reyhan Uludağ Eraslan (Vekil)
Program Başkanı

Prof. Dr. Mehmet Üstünipek