İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı (Tezli)

İnsan Hakları Tezli Yüksek Lisans programının amacı insan hakları hukuku dalı içerisinde yer alan birçok alanda uzmanlaşma imkanı sağlayan bir eğitimin yanı sıra, bilime katkıda bulunacak ve yeni çözümler üretecek akademik bir çalışma sağlama becerisini kazandırmaktır.

Tezli Program : 2 Akademik Yıl (4 Yarıyıl)

• İnsan Hakları Hukuku Yüksek Lisans Programı'na Hukuk Fakültesi Mezunları başvurabilir.
  • Program dili Türkçe’dir.
  • Program, bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.
  • Program hafta içi yürütülür.
  • Başvuru için lisans diplomasına sahip olmak ve ALES'e geçtiğimiz 5 yıl içinde girip, EA grubundan minimum 55 puan almış olmak gerekmektedir.

Prof. Dr. Durmuş Tezcanİnsan Hakları Hukuku yüksek lisans eğitimi, lisans eğitimini tamamlayan hukukçuları İnsan Hakları Hukuku alanında lisansüstü eğitimine yönlendirmeyi hedeflemektedir. Böylece bilimsel araştırma yeteneklerini artırıp belirli bir konuda bilimsel çalışma alışkanlığı kazandırmak ya da akademik kariyerde yol almak üzere bilime yenilik getirmek, yeni bilimsel yöntem geliştirmek ya da bilinen bir yöntemi yeni alana uygulamak gibi hedefleri esas alan çalışmayı gerçekleştirmek üzere bir eğitim verilmektedir. Lisansüstü eğitimin başarısı insan hakları hukuku alanında bizim gururumuz olacak ve topluma yararlı olduğu oranda amaçlanan hedefi gerçekleştirecektir.

Prof. Dr. Durmuş Tezcan
Program Başkanı

• ALES Belgesi fotokopisi, (ALES belgesi Tezsiz Programlarda aranmaz)

Arş. Gör. Mehmet Can Tok